Dat de herfst 1 van de prachtigste seizoenen is om de natuur in te trekken weten we allemaal, en vaak kennen we de meeste dichtstbijzijnde natuurgebieden op ons duimpje.

De ANWB heeft 5 perfecte herfst wandelroutes op een rijtje gezet, zie hieronder:

Het Dwingelderveld, Spier | Drenthe
Het Nationaal Park Dwingelderveld behoort tot de grootste natuurterreinen van ons land. Een heerlijke bestemming voor een gevarieerde herfstwandeling! Het gebiedis vanaf het begin van de 20e eeuw beplant met bomen om het bewegende zand te temmen. 9 km
Route Het Dwingelderveld

De Duivelsberg, Berg en Dal | Gelderland
De beboste stuwwallen rond de Duivelsberg zijn spectaculair wild, een beproeving voor de kuitspieren. Het herfstbos op de hellingen is adembenemend mooi: noestige eiken, beuken en kastanjes werpen goudgele bladeren en vruchten af. Proef vooral een appel in een boomgaard en kastanjes waarmee de grond hier is bezaaid! 16 km
Route de Duivelsberg

De Heuvelrug, Utrecht | Utrecht
Tussen Hollandsche Rading en Soest ligt een zeer geliefd wandelbos. Veel naaldbos, waar de dennenappels voor herfststukjes voor het oprapen liggen, maar het mooist zijn de loofbossen en de lanen met eiken en beuken. 13 km
Route de Heuvelrug

Het Houtdorpersveld, Speuld | Gelderland
Deze wandeling voert door drie geheel verschillende landschappen: eerst over een van Nederlands grootste heidevelden, dan door een sterk afwisselende reeks bossen en ten slotte tussen de akkers en weiden van Speuld. 7 km
Route het Houtdorpersveld

Radio Kootwijk, Hoog Buurlo | Gelderland
Dit is een stevige wandelroute die geruime tijd voert over de golvende Hoog Buurlose Heide met prachtige vergezichten. In de beschutting van oude beukenbossen wacht Hoog Buurlo. En weer een paar kilometer verder komt de ‘kathedraal‘ van Radio Kootwijk in beeld. 12 km
Route Radio Kootwijk