Via een volger op Instagram werd ik gewezen op de seizoenstheeën van Simon Levelt. Zij had al eens de winterthee gehad en deze was zeker een aanrader. Nu wisselen zij natuurlijk elk jaar de ingrediënten, maar toch werd mijn nieuwsgierigheid groter. De dichtstbijzijnde Simon Levelt winkel hier in de buurt zit in in Enschede, dus toen ik in de stad was heb ik gelijk de herfstthee gehaald.

Op het moment van testen (gisteren) regende het al de hele dag. Het perfecte moment om de herfstthee uit te proberen, gezien Simon Levelt het zelf beschrijft als: kruidige thee voor de gure dagen! Deze biologische gearomatiseerde thee bevat de volgende ingrediënten: zwarte thee, zoethout, kaneel, groene thee, anijszaad, honeybush, salieblad, sinaasappelschil en natuurlijke aroma’s. Let op: omdat deze thee zoethout bevat wordt deze afgeraden voor mensen met hoge bloeddruk. 

Nadat de thee goed getrokken was, ik hou wel van sterke thee, rook ik gelijk de zoethout, kaneel en anijszaad. Een fijne aangename herfstgeur die zeker uitnodigd tot drinken. Zelf ben ik geen liefhebber van zoethout thee maar daarentegen heb ik wel een periode gehad dat ik dagelijks sterrenmunt thee dronk: een mix van anijs, venkel, zoethout en munt. Bij de eerste slok van de herfstthee doet mij dit ook gelijk denken aan sterrenmunt.

Waar ik voornamelijk benieuwd naar was toen ik de ingrediënten las was sinaasappelschil, deze kan ik echter niet ontdekken. Na een half glas thee proef ik als nasmaak voornamelijk de zoethout en anijszaad, een heerlijke mix die zeker niet verkeerd is. In vergelijking tot de herfstthee van de Dille & Kamille is deze van Simon Levelt zachter van smaak en meer te drinken als allerdaagse thee. Vaak bij sterkere theesoorten heb ik na 1 glas/kop genoeg, maar deze herfstthee zou ik gerust de hele middag door kunnen drinken.

Heb jij de herfstthee van Simon Levelt al uitgeprobeerd of ga je dat nog doen? Laat me dan jouw mening weten!