4 Season Inspiration herfstdrankjes

Één keer in de zoveel tijd lees ik alle magazines door die ik meeneem vanuit supermarkten: de Allerhande, Boodschappen en Hallo van Jumbo. Gisteren had ik weer zo’n middag dat ik onder het genot van een kop thee op zoek was naar lekkere recepten en inspiratie. Gevonden! Zie hieronder 4 heerlijke herfstdrankjes uit de Hallo van de Jumbo.

Kruidige warme zwartebessendrank | 10 min. 4 personen

Breng in een steelpan 500 ml water met 1 kaneelstokje en 5 kruidnagels aan de kook. Draai het vuur uit en laat afgedekt 2 zakjes Pickwick delicious spices apple pie thee in het hete water 2-3 min. trekken of langer naar smaak. Schenk 250 ml zwarte bessensap bij de thee. Verwarm de thee desgewenst nog 1-2 min. zachtjes en schenk in 4 hittebestendige glazen.

Geurige sinaasappelthee met vanille | 10 min. 4 personen

Breng in een steelpan 750 ml water aan de kook. Draai het vuur uit en laat 4 zakjes Pickwick herfstthee 2-3 min. trekken of langer naar smaak. Boen 2 perssinaasappels schoon en schil met een dunschiller 8 repen oranje schil van de vruchten. Pers de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap toe aan de thee. Verwarm de thee voor het serveren opnieuw; laat het nu niet meer koken. Snijd 1 vanillestokje door en halveer de helften vervolgens nogmaals in de lengte. Verdeel de vanillestokjes met de repen sinaasappel over 4 glazen en schenk er de warme sinaasappelthee bij.

Verwarmde gemberthee met steranijs | 10 min. 4 personen

Breng in een steelpan 800 ml water aan de kook. Schil 6 cm gember en snijd in dunne plakjes. Verdeel de gember met 4 stuks steranijs en 4 el honing over 4 dikke glazen. Schenk het hete water erbij. Drink de thee zo heet mogelijk. Schenk opnieuw heet water op de gember en voeg ook wat honing toe voor een tweede glas gemberthee.

Herfstthee met koekkruiden en appel | 15 min. 4 personen

Breng in een steelpan 750 ml appelsap met 1 el specerijenmix voor koek & speculaas aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. afgedekt zachtjes trekken. Snijd intussen 2kleine handappels (bijv. Elstar) in dunne plakjes. Verdeel de appel over 4 dike glazen. Schenk de warme thee erover.

Welke lijkt jou het lekkerst en ga je uitproberen?
Mij lijkt de herfstthee met koekkruiden en appel het lekkerste.