4 Season Inspiration broccolistamppot met gebakken rookworst

Zoals sommige gisteren al op Instagram konden zien heb ik een recept uit de Allerhande uitgeprobeerd, de broccolistamppot met gebakken rookworst. Dit koude weer vraagt natuurlijk om de heerlijkste stamppotten! Omdat wij hier thuis vaak blijven steken bij boerenkoolstamppot en zuurkoolstamppot, leek het mij leuk (en lekker) om eens wat anders te proberen.

Broccolistamppot met gebakken rookworst  | 4 personen | ca. 25 minuten

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels (in gelijke stukken)
1 grote stronk broccoli (fijngesneden)
50 g boter
1 rookworst (plakjes)
100 ml melk

Bereiding
Kook de aardappels in een ruime pan water in circa 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 6 minuten mee. Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de rookworst in circa 5 minuten goudbruin. Giet de aardappels en broccoli af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de melk en de rest van de boter toe, stamp tot een fijne puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot iets smeuïger te maken. Serveer de stamppot met de rookworst er bovenop.

Zelf heb ik het recept en de bereiding iets aangepast. Met het bakken van de rookworst heb ik tevens 125 gr spekjes meegebakken en dit door de puree gemengd (niet gestampt). Het kookvocht heb ik niet toegevoegd omdat ik de stamppot zelf al smeuïg genoeg vond, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Al met al een smakelijk succes, vriendjelief heeft zelfs nog voor vandaag een restje over voor de lunch.

Ga jij deze broccolistamppot ook uitproberen of heb je andere tips? Laat het hieronder weten!