4 Season Inspiration winter DIY

In de kerstvakantie begint het bij mij altijd te kriebelen qua decoratie. De kerstboom blijft nog wel even staan (tot de drie koningen uiteraard) maar daarna oogt je huis vaak toch ‘kaal’ op het gebied van seizoensdecoratie.

Zelf ben ik gek op het patroon van een sneeuwvlok en bedacht ik mij dat het leuk zou zijn om toch de sneeuw in huis te toveren. Zie hieronder een top 5 van DIY deco projecten die perfect zijn om in de kerstvakantie te maken.

Sneeuwvlok strijkkralen

Simpel, iedereen kan het maken maar toch geeft het een extra touch in huis. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn witte strijkkralen en een strijkbord. Kies één of meerdere patronen zoals hiernaast en maak ze bijv. met doorzichtig draad (visdraad) aan je gordijnrail of aan de zijkant van een kast.
DIY – sneeuwvlok strijkkralen

 

Sneeuwvlok op steigerhout

Steigerhout was en is nog steeds erg populair in huis, waardoor veel mensen altijd wel een plank in huis hebben. Ook heb je vast wel wit draad in huis om bijv. knopen vast te zetten aan je kleding. Pak je spijkers maar uit de kast en kies één van de diverse printjes, binnen no time klaar!
DIY – sneeuwvlok op steigerhout

 

Sneeuwvlok van ijsstokjes

Oké, het is dan wel niet de tijd van het jaar om ijsstokjes in huis te hebben, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk ijsstokjes kunt bestellen? Tevens vind je ze ook bij knutselzaakjes. Kies een patroon die je graag wilt maken en lijm de stokjes zorgvuldig aan elkaar.
DIY- sneeuwvlok van ijsstokjes

 

Naast sneeuwvlok DIY’s heb ik ook nog 2 andere leuke DIY deco projecten gevonden die ik snel ga uitproberen.

Letters van vacht

Deze letters lijken erg fancy en duur maar zijn toch vrij simpel om te maken. Je start met kartonnen letters die je vaak ziet bij de Action of Xenos. Kies de gewenste letters en koop bijvoorbeeld op de markt  of online een stuk nepvacht. Als je de vacht hebt uitgeknipt kom je met je lijmpistool in actie.
DIY – letters van vacht 

 

Deken armbreien

Ben jij net zoals mij ook geen held in breien of haken? Geloof me, zelfs jij kan deze supergave deken breien. Namelijk met…je armen! Deze dekens zijn echte eyecatchers en leuk om in een middagje te maken. Volg de eenvoudige instructievideo om ’s avonds heerlijk genieten onder je dekentje.
DIY – armbreien

 

Met welke DIY ga jij aan de slag of zal echt gaaf staan in jouw huis? Laat het hieronder weten in een reactie.