4 Season Inspiration haarmasker diy winter

In de winter kunnen je haren wel wat extra verzorging gebruiken. Door de kou, wind en droge lucht heb je al gauw het gevoel dat het omtovert in stro en dat je er weinig mee kunt beginnen. Ben je dat droge en pluizende winterhaar zat? Verzorg het dan extra goed de komende maanden.

Beperk bijvoorbeeld het wassen tot maximaal twee keer per week en bescherm je haar en hoofdhuid tegen de kou en vervelende regen. Heb je snel last van vette haarwortels? Probeer dan eens droogshampoo: de korreltjes die erin zitten absorberen het vet uit je haar. Een musthave voor elke vrouw!

Ook kan een voedend masker je haar een boost geven die het zo hard nodig heeft. Voornamelijk zelfgemaakte maskers die natuurlijk zijn en bolvol vitamines zitten. Het is echter belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken omdat elk haartype anders is. Wil je zelf een haarmasker maken? Probeer dan snel één van de onderstaande uit en je haar zal je dankbaar zijn!

Haarmasker voor krullend haar

Benodigdheden: honing, 2 eieren, 2 el olijfolie, 2 el argane olie Instructies: klop het ei los en voeg de honing, olijfolie en argane olie toe. Roer alles goed door, zodat er een egaal masker ontstaat. Verdeel het masker over je haar en wikkel (aluminium) folie om je haar. Laat het masker 3 uur intrekken en spoel of was het er daarna goed uit. Je krullen gaan door dit masker extra mooi glanzen.

Haarmasker voor droog haar

Benodigdheden: 1 of 2 overrijpe avocado’s Instructies: prak de avocado’s tot een sausje. Meng dit zorgvuldig door je haar en wikkel (aluminium)folie om je haar. Laat het masker 30 minuten zitten en was het er daarna goed uit. Zeg maar hallo tegen je nieuwe glanzende coupe!

Haarmasker voor geverfd haar

Benodigdheden: 1/4 komkommer, 1 ei, 1 el olijfolie Instructies: Snijd de komkommer in kleien stukjes en doe alles in de blender. Wanneer het een egaal papje is, haal je het uit de blender en verspreid je het masker door je haar. Wikkel (aluminium)folie om je haar en spoel het masker na 30 minuten weer uit.

Haarmasker voor beschadigd haar

Benodigdheden: een flinke scheut olijfolie Instructies: verwarm de olijfolie tot een aangename temperatuur en masseer dit in op je haar en hoofdhuid. Let goed op dat de olijfolie niet te heet is. Je kunt nog extra (aluminium)folie om je hoofd wikkelen. Laat het masker goed intrekken en was je haar na 30 minuten zorgvuldig uit. Je haar voelt weer als nieuw!

Maak je zelf ook wel eens haarmaskers? Laat jouw ‘recept’ hieronder achter in een reactie.