4 Season Inspiration winter speculaasmuffins met amandel

Confession time: ik ben gek op speculaas. Of het nu normale speculaasjes zijn bij de thee, op brood, of een lekker stuk/brok speculaas…. je kan me er bijna wakker voor maken! Een tijdje geleden kwam ik echter een recept tegen voor speculaasmuffins die ik nog niet kende.

Benodigdheden speculaasmuffins

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • snufje zout
  • muffinbakvorm, ingevet

Bereiding speculaasmuffins

Verwarm de oven voor op 200 graden en meng het bakmeel met de suiker, speculaaskruiden en een snufje zout in een grote kom. Meng in een andere kom de boter met de eieren en melk. Schep het bloemmengsel vervolgens door het botermengsel en mix dit tot je een glad beslag hebt. Verdeel dit beslag over de muffinvorm en bestrooi ze met amandelschaafsel. Vervolgens bak je de muffins in de oven in 15-20 gaar en goudbruin.

Ben jij net zo gek op speculaas en heb je een lekker recept? Deel het hieronder achter in een reactie.