4-season-inspiration-lente-tulpen

Vrijwel de meest geliefde voorjaarsbloemen van Nederland, en ook daarbuiten, zijn de echte Hollandse tulpen! De tulp is één van de Nederlandse specialiteiten die over heel de wereld bekend is.

Nationale tulpendag

Tip: ga op de Nationale Tulpendag, zaterdag 21 januari 2017, naar de opening van het tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam wordt de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven, georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kan iedereen gratis tulpen plukken, dat is een feestje toch? Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los want naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen.

Start tulpentijd

Met Nationale Tulpendag wordt het officiële tulpenseizoen ingeluid. Van januari tot eind april zullen de meeste tulpensoorten verkrijgbaar zijn bij bloemist, supermarkt of bloemenkraam. Er zijn meer dan duizend tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Holland.

Tips voor het verzorgen van tulpen

Om te maximaal te genieten van je verse tulpen is het belangrijk de tulpen goed te verzorgen. Een tulp heeft op zich weinig  verzorging nodig: een vaas, schoon water, zo nu en dan een beetje aandacht en een tochtvrije plek.

Belangrijke tips:

  • Kies een juiste vaas: tulpen groeien op de vaas een aantal centimeters door.
  • Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
  • Gebruik kraanwater op kamertemperatuur
  • Snijd de stengels schuin af
  • Tulpen kunnen slecht tegen de zon en warmte, kies daarom een koele, niet zonnige standplaats
  • Vermijd rijpend fruit in de buurt van de tulpen. Net als bij alle andere bloemen zal het ethyleengas dat door rijpend fruit geproduceerd wordt de tulp sneller doen verouderen

(bron: tulpen.nl)